KUNSTWERK 43

 

Beeld van Leerdam

Thea Zweije

2017

 

De Muurschildering

Rechts verbeeldt een stadsgezicht van Leerdam met een knipoog naar de Oostenrijkse schilder Hundertwasser.

In de zomer van 2017 werkten ruim 50 enthousiaste vrijwilligers mee om dit idee vorm te geven. De leeftijd van de vrijwilligers varieerde van 3 tot 73 jaar. Op de schildering ontdek je Het Poortje, het Glasmuseum, de Glazen Toren van Willem Heesen, de Kubussen van Marijke de Goeij en nog veel meer.

In 2022 verscheen er steeds meer graffiti op de muur ernaast en ook in de schildering. Dat laatste werd hersteld en ook werd een blauwe lijst om de graffiti geschilderd. Om als het ware een podium te geven. Wat er later aan graffiti bijkwam was meestal blauw.

Eind 2023 voegde Anna Nalyvaiko – een Oekraïense vluchtelinge -  de schildering erboven aan toe.

 

Thea Zweije

Thea Zweije–van der Well werd op 12 juni 1953 geboren in Rotterdam. In 1978 verhuisde zij naar Leerdam. Vanaf 1992  verzorgt ze cursussen en workshops Verrassend Tekenen. Vanaf 1996 werkt ze ook als tekentherapeut. Creëren is een basisbehoefte. Ze leert kinderen en volwassenen dat iets niet mislukt, maar een uitdaging tot iets nieuws is.

Haar motto: wat kan ik hiermee?

Mensen worden vaak vrolijk van haar werk. Daar draagt zij graag aan bij. Daarom past het schilderen in de openbare ruimte goed bij haar.

Zie ook www.theazweije.nl