KUNSTWERK 47

 

If the world pushes you on your knees

Don Satijn

2015

 

Printplaten

De titel van het kunstwerk: “If the world pushes you on your knees”. Het is een tweedelig stalen beeld in cortenstaal. Komt uit de serie Encryptions werken die in de abstract geometrische traditie passen, maar ondanks hun abstractie toch een betekenis dragen.

In dit werk zijn de citaten van de dertiende -eeuwse dichter Rumi (1207-1273) en van new age prominent Deepak Chopra (1947) verborgen.

Het beeld is aangekocht tijdens het “Symposion Gorinchem”.

 

Don Satijn (1953)

Don Satijn is geboren in Maastricht, en groeide op in Rotterdam. Hij studeerde van 1973 tot 1979 aan het Rotterdams Conservatorium. In de jaren 80 ontwikkelde hij enige muziekwerken voor theater en samen met Henri van Zanten maakte hij promotie voor een Europees volkslied.

Van 1990 tot 1993 volgde Satijn nog een studie aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Rotterdam. Daarna begon hij naast zijn docentschap een beroepspraktijk als beeldend kunstenaar in Rotterdam. Over de essentie van zijn werk zegt hij zelf:

"Mijn werk is gebaseerd op universele harmonische principes. Oneindige reeksen varianten, de gulden snede, magische vierkanten en taal vormen de basiselementen voor beelden, wandreliëfs en twee dimensionaal werk."

Satijn werkt als beeldend kunstenaar in beton, hout en staal, en bracht daarnaast in eigen beheer meerdere publicaties uit over zijn werk.