KUNSTWERK 82

 

Levenslijnen

Astrid Moors

 

Levenslijnen

In de lijn van haar serie schilderijen over de invloed van de mens op het milieu heeft zij dit ontwerp gemaakt. Natuur, bomen, met een poëtische aanvulling, een kleur die niet kan (roze/oranje) met een houtnerf, als een vingerafdruk. Bomen met een persoonlijkheid. Het is ook een statement, alsof de bomen zeggen: "wij hebben ook bestaansrecht! Wij zijn individuen, met alleen een eigen levenslijn."
Een overlopende achtergrond, groene bomen, tak-structuren en heldere levenslijnen die aandacht willen. Het is een uitnodiging een boompje op te zetten over het milieu.

 

Astrid Moors

Het draait allemaal om ritme, rijm, orde, natuur en communicatie.

In mijn werk beeld ik vaak mensen af in situaties, in groepen of in hun eentje, passief ondergedompeld in hun bezigheid. Deze individuen brengen een hedendaagse vorm van eenzaamheid over. Ze zijn gevangen terwijl ze rustig in een ondefinieerbare, hoewel meestal herkenbare, omgeving verblijven. Het lijkt alsof de tijd even stilstaat. In mijn meest recente werken worden geen mensen afgebeeld, maar de aanwezigheid van de mens is tastbaar. Wat overblijft is een situatie, een context, met een kritische ondertoon die verwijst naar milieukwesties.

De schilderijen gaan niet alleen over hun onderwerp, (niet-)communicerende mensen, ze gaan ook over schilderen, over lagen, over diepte en ordening, over organische vormen en digitale ritmes. Over esthetiek.

Mijn palet aan mogelijkheden reikt verder dan verf: digitale technieken en interactie kunnen naar beste vermogen in de kunstwerken worden gebruikt. Ik maak schilderijen, interactieve installaties en een combinatie van beide. Door de oude grenzen tussen ontwerp en schilderkunst weg te nemen, merk ik dat ik een visueel reservoir aanboor waar ik, bij alles wat ik doe, baat heb.

Als kunstenaar maak ik graag gebruik van schilderkunst, grafiek en digitale technieken zodat ik inspiratie haal uit allerlei beeldculturen en uit de traagheid van verf. Mijn beeldtaal ontstaat in die kruisbestuivingen.