KUNSTWERK 85

 

Muurschildering De Bazen

MDT Baas en KAUWE!

2021

 

Muurschildering

Onder leiding van streetartist KAUWE! legden zes jongeren (“De Bazen”) hun belofte aan henzelf voor eeuwig vast, op een opvallende muur in hun eigen, openbare leefomgeving!

“Iedereen ergert zich aan beloften die niet nagekomen worden, maar stiekem doet iedereen het! Daar wil ik een stokje voor steken door dit keihard vast te leggen”, aldus Kauwe! die de jongeren in dit project begeleidde.

Onder leiding van deze creatief uit Gorinchem, leerden de Bazen tijdens 3 leerzame sessies het heft in eigen hand te nemen met graffiti. Ze maakten uit karton een stencil van zichzelf én de belofte aan zichzelf. Die stencils werden de mallen van het artwork. 

 

Inspireren met een krachtige boodschap én de Bazen een mooie workshop bieden, daarmee wilde KAUWE! zowel flink indruk maken op de huidige Bazen, als op potentieel toekomstige Bazen! 

Tijdens de feestelijke kick-off op 13 juli, werd het artwork door de jongeren zelf geplaatst op de muur van dit trafo huisje van Stedin. Vanaf deze muur worden de Bazen regelmatig herinnerd aan hun beloften! 

Een ronduit prachtig resultaat van een samenwerking binnen een gevarieerde groep jongeren!