KUNSTWERK 98

 

De Tunnel van Schoonrewoerd

Thea Zweije

2016

 

Muurschildering

Al jaren werd door de bewoners van Schoonrewoerd de tunnel de lelijkste plek van het dorp genoemd. Daarom kreeg Thea Zweije in 2016 van de Dorpsvereniging Schoonrewoerd de opdracht voor deze muurschildering. Hij werd gerealiseerd met vrijwilligers en 150 leerlingen van de dorpsschool.

De leerkrachten kregen eerst een workshop zodat zij met de leerlingen konden gaan oefenen waardoor ze enigszins vertrouwd raakten met het fenomeen Verassend Tekenen.

Vrijwilligers schilderden de grote wolkachtige vormen die met krijt waren opgezet.  Voor de kleuters alleen de buitenlijnen zodat ze die in konden vullen en zo ook hun bijdrage konden leveren.

Vervolgens kwam elke groep van de school stuk voor stuk een uur naar de tunnel waar ze zelf een vorm mochten schilderen. Rekening houdend met elkaars ruimte. Dan afstand nemen en kijken wat voor leuks ze ervan konden maken.

Ook de vrijwilligers en de leerkrachten namen een wolk voor hun rekening.

Daarna moest de schildering natuurlijk geshowd worden aan de opa’s en oma’s!

 

Thea Zweije

Thea Zweije–van der Well werd op 12 juni 1953 geboren in Rotterdam. In 1978 verhuisde zij naar Leerdam. Vanaf 1992 verzorgt ze cursussen en workshops Verrassend Tekenen. Vanaf 1996 werkt ze ook als tekentherapeut. Creëren is een basisbehoefte. Ze leert kinderen en volwassenen dat iets niet mislukt, maar een uitdaging tot iets nieuws is.

Haar motto: wat kan ik hiermee?

Mensen worden vaak vrolijk van haar werk. Daar draagt zij graag aan bij. Daarom past het schilderen in de openbare ruimte goed bij haar.

Zie ook www.theazweije.nl